2014-02-13

Grå stickad kofta med skinnfickor - klar!


Har hunnit bli klar med en till kofta, en grå lite längre modell med raglanärm. Som detalj har jag sytt dit skinnfickor. Skinnet kommer från en gammal soffa och jag utnyttjade sömmarna som redan fanns på biten jag hade för att göra det lite mer intressant. Har sytt dit fickorna för hand, vilket resulterade i väldigt ömma fingrar då det är väldigt hårt och tjockt material, men nu sitter dom där!
Jag stickar ju som sagt utan mönster och jag har aldrig tidigare stickat raglanärm på rundstickor. Har gjort en fuskvariant tidigare med lösa bitar som jag sytt ihop. Men nu ville jag göra det på riktigt. Så utan att ens kolla upp hur man gör satte jag igång, jag fick riva upp och sticka om fyra gånger - skam den som ger sig! För här är den, färdig och helt fantastiskt skön!
Koftan är stickad i ett garn med ull och alpacka blandning, stickor nummer 8. Valde att sticka allt-i-ett: framstycke + bakstycke + framstycke, armarna för sig och sen la jag ihop allt när jag stickade raglan. Jag var lite ivrig att komma igång och den enda rundstickan med nummer 8 jag hade var bara 40cm. Alltså väldigt kort, en rundsticka jag tidigare använt till mössor. Men den har jag alltså stickat allt med. Det var lite trångt, men det gick!

Halsen och kanterna fram är stickade på stickor 6,5.


KRAM


1 kommentar: